Vakcentrum: winkeliers 'gestraft' voor groei

Vakcentrum: winkeliers 'gestraft' voor groei

Het Vakcentrum wil extra steun voor winkeliers die in 2019 of begin 2020 hun bedrijf hebben uitgebreid met een of meer filialen. De brancheorganisatie voor zelfstandig retailondernemers en franchisenemers spreekt van schrijnende situaties.

Volgens het Vakcentrum worden deze winkeliers nu gestraft voor hun groei. Ze kunnen geen gebruikmaken van de subsidieregeling Tegemoetkoming Vaste Lasten en daarmee ook niet van de toeslag Voorraad Gesloten Detailhandel. Door de filiaaluitbreiding lijkt er namelijk geen sprake te zijn van omzetverlies. Dat verlies is er wel degelijk, zegt het Vakcentrum. "Het verlies van de eerste winkel wordt 'verstopt' door de extra bijdrage van een filiaal. Terwijl ook de omzet van dat filiaal door de lockdown nog eens achterblijft bij de verwachting."

Het Vakcentrum wijst erop dat de vaste lasten stijgen. De ondernemer moet ook de vaste lasten dragen van de extra winkel(s) en krijgt of geen bijdragen uit de TVL en VGD of slechts voor één winkel. Mede doordat banken volgens het Vakcentrum zeer terughoudend zijn in het verstrekken van kredieten wil het dat het kabinet met een oplossing komt. "Zodat ook deze groep ondernemers met meer vertrouwen de toekomst tegemoet kan zien."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!