'Zorgen onder winkeliers over exitstrategie kabinet'

'Zorgen onder winkeliers over exitstrategie kabinet'

Winkeliers hebben weinig vertrouwen in de plannen van het kabinet om stapsgewijs uit de lockdown te komen. Dat schrijft De Telegraaf.

Naar verluidt wil het kabinet volgende maand eerst de basisscholen openen en daarna de middelbare scholen, gevolgd door de contactberoepen. De horeca en detailhandel zijn daarna pas aan de beurt. “Als het kabinet vindt dat de scholen op 8 februari weer open moeten omdat dat maatschappelijk gewenst is, dan vind ik dat prima”, zegt Jan Meerman, directeur van INretail, tegen de krant. “Maar je kunt het niet maken om dan niks te doen voor winkels en horeca.”

Volgens directeur Eus Peters van de Raad Nederlandse Detailhandel dachten veel ondernemers aanvankelijk dat hun bedrijf de lockdown wel zou overleven. “Maar als deze situatie aanhoudt tot april hebben we een heel groot probleem.” Tijdens overleg tussen grote retailers en staatssecretaris Mona Keijzer afgelopen maandag werd geen duidelijkheid gegeven over aanstaande versoepelingen. Het gebrek aan perspectief zorgt volgens Peters voor veel frustratie en machteloosheid bij ondernemers. 

Demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge houden dinsdag een persconferentie, waarbij de beoogde exitstrategie waarschijnlijk aan bod komt. Ondertussen is de detailhandel in gesprek met het ministerie van Economische Zaken in de hoop dat click & collect weer kan worden toegestaan.
 

Reacties 6


De Verhuurder 28 jan, 18:00

Als je afhankelijk wordt van het oordeel van Mona Keizer dan vrees ik het ergste voor de totale economie. In al haar "wijsheid" probeert zij het probleem wat alle retailers hebben door verplichte sluiting van de winkels te verleggen naar de verhuurders van vastgoed door deze op te roepen de helft van de huur kwijt te schelden terwijl deze groep geen enkele overheidssteun tegemoet kan zien. Deze dame heeft, ondanks het feit dat ze in Edam woont, weinig kaas gegeten van economische zaken.


A M 28 jan, 18:25

Click en collect heeft het grootste deel van de retail geen bal aan. Kost alleen maar geld en levert weinig op.


J S 28 jan, 19:18

Totaal geen perspectief, geen tijdlijn en click en collect voor meubelzaken? "Als u even wacht, pak ik uw bed van achteren. Wilt u een tasje eromheen?

Eveneens is nooit onderbouwd wat een sluiting van de Retail kan opleveren in de bestrijding van. Niet vooraf en ik vermoed ook niet achteraf. Ook geen forecast van de kosten en nevenschade.

Toeleveranciers van de Retail gaan op de gat. De schade is enorm!

Steunpakketten is voor veel ondernemers een druppel op de immens gloeiende plaat als je al überhaupt in aanmerking komt. Er wordt veel geld uitgegeven door de overheid, maar het houdt nagenoeg geen enkele Retailer overeind.
Water staat voor velen niet aan de lippen, maar over de lippen.

Wat betekent het voor kinderen als papa en mama straks de huur of hypotheek niet meer kunnen betalen? Als je weer naar je sportclubje mag en er geen geld voor is? De ondernemer is namelijk gewoon een mens met vaste lasten en veelal een gezin.


A M 29 jan, 00:26

Winkels mogen van mij gewoon open. De maatregelen tegen corona brengt meer schade toe dan corona zelf, volgens de statistieken overlijdt slechts 1% van iedereen die corona heeft. Heel jammer natuurlijk voor die ene procent, maar als je daarvoor alles dicht blijft houden is straks heel Nederland failliet!


Koen van Dijk 29 jan, 00:35

Deze winkelier heeft wel vertrouwen in de stappen die het kabinet zet! Ik heb zelf een winkel in beter en hooten speelgoed, ben ook gesloten en baal daar ook van. Maar waar ik me aan erger is dat iedereen maar voortdurend "zijn bek een douw geeft" en van alles roept. Terugdringen van deze pandemie is nu eenmaal denken in grote groepen en dan zijn er altijd "slachtoffers".


Gerrit S 31 jan, 09:07

Het wordt tijd dat de overheid gaat snappen dat wij mensen niet tegen zo'n virus kunnen winnen. Ook niet met vaccinaties. Het lijkt of ziektes overwonnen zijn maar onder voor het virus gunstige omstandigheden komt het gewoon weer terug. Het wordt tijd dat men dit beseft en alles weer vrij geeft en men weer z'n normale leven kan oppakken. Wie bang is blijft maar thuis zitten of gaat de hele dag met een mondkapje lopen. Het is toch van de zotte dat ik de schuld aangepraat krijg voor het ziek worden van een ander omdat ik mijn handen niet was of een geen mondkapje draag.
We MOETEN GAAN ACCEPTEREN dat er een ziekte rondgaat waar mensen aan kunnen overlijden. Darwin leerde al dat in de natuur geldt dat alleen de sterkste overblijven. Dat geldt niet alleen voor dieren maar ook voor mensen. Accepteer dit maar!!!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!