Ik ging van de week op bezoek bij Hudson’s Bay. Ik hoor al tijden dat het al tijden slecht gaat met deze warenhuisketen. Dat was ook de reden van mijn bezoek, want net als bij meer landgenoten schuilt er niet eens zo diep in me een ramptoerist. De locatie van mijn Hudson’s Bay was Den Bosch.

Trutten van middelbare leeftijd
Ik was behalve ramptoerist-in-spe ook een béétje bevooroordeeld. Ik las allemaal stukken en stukjes dat die Canadezen er niks van begrijpen, waarbij trouwens vaak niet werd gemeld wát ze dan niet begrijpen. Ook las ik dat Hudson’s Bay zijn doelgroep niet begrijpt, waarbij dan weer niet werd gemeld wie of wat precies die doelgroep is. Volgens mijn dochter: ‘Trutten van boven de veertig.’ Ik weet niet of dat klopt, maar volgens mij zijn er meer dan voldoende trutten van boven de veertig in dit land om een warenhuisketen overeind te houden.

Ik las ook her en der dat Hudson’s Bay van ver komt (Brampton, Canada – afstand tot Utrecht: 6023 kilometer) en dat wij daar niet zo van houden in Nederland. Ik meen toch te weten dat het...