HEMA weer in gesprek met leveranciers

HEMA is weer in gesprek met zijn leveranciers nu het kabinet het voornemen heeft om afhalen in winkels toe te staan. Dat meldt persbureau ANP.

Eerder schortte het warenhuis alle bestellingen nog op tot half april. "De gesprekken daarover lopen nu, we kunnen nog niet te veel op de zaken vooruitlopen", aldus de woordvoerster. Wat HEMA betreft, komt de click&collect-regel geen dag te vroeg. "Uiteraard stellen we het gezondheidsperspectief voorop."

De retailer heeft zich naar eigen zeggen de afgelopen weken voorbereid op het afhalen van bestellingen. Klanten die online een bestelling plaatsen, kunnen deze in een afgesproken tijdslot ophalen bij een lokale winkel. Het besluit betekent bovendien dat de bakkerijen weer open mogen, dat maakt de retailer 'bijzonder blij'. 

Volgens diverse media wil het kabinet het afhalen van bestellingen vanaf volgende week weer toestaan. Vanaf welke dag is nog niet duidelijk. Volgens de NOS is  het volledig heropenen van winkels vóór 2 maart niet te verwachten.

Nieuwe eigenaren
Vanaf deze maandag is HEMA officieel in handen van zijn nieuwe eigenaren Parcom en Mississippi Ventures. Dat wil zeggen dat nu ook de nieuwe raad van commissarissen is geïnstalleerd. Saskia Egas Reparaz volgt later dit jaar Tjeerd Jegen op als ceo van de warenhuisketen. 

Lees ook: Wie is de nieuwe topvrouw van HEMA?

 

Reacties 1


Angela Gabeler 2 feb, 11:24

Waarom heeft de praxis dan allang een click en collect? Ook niet eerlijk lijkt mij zo...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!