Recordstijging voor internetverkopen in vierde kwartaal

De internetomzet uit de detailhandel viel in het vierde kwartaal van 2020 55,6 procent hoger uit dan dezelfde periode het jaar ervoor. Daarmee wordt het record uit de eerste lockdown - een stijging van 54,9 procent - verbroken. Dat meldt het CBS.

Bij de pure internetverkopers (postorderbedrijven en webwinkels) steeg de omzet met 44,5 procent. De online-omzet van multichannelers, waarbij e-commerce een nevenactiviteit betreft, steeg met 71,5 procent. 

De totale omzet van de detailhandel steeg het afgelopen kwartaal met 4,5 procent in vergelijking met het jaar ervoor. De foodsector liet een stijging zien van 7,3 procent in het vierde kwartaal van 2020. Voor supermarkten nam de omzet toe met 7,6 procent, voor speciaalzaken was de stijging zes procent. De omzet van de non-foodsector kromp met 5,6 procent, wat te wijten is aan het sluiten van veel non-foodwinkels tijdens de tweede lockdown. Het sterkst daalde de omzet in de kledingwinkels (-26,9 procent) en de schoenenzaken (-26,5 procent). Winkels in doe-het-zelf, keukens en vloeren groeiden (16,8 procent) en de omzet van woonwinkels steeg met 3,7 procent. 

Voor heel 2020 laat de detailhandel een groei van 5,9 procent zien. Voor het zevende jaar op rij neemt de omzet uit deze branche toe. De foodsector behaalde met 6,9 procent de hoogste omzetgroei over het hele jaar, terwijl de non-foodsector vrijwel hetzelfde heeft omgezet als in 2019. 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!