Nieuwe directeur voor Ziengs Schoenen

Tico Schneider volgt vanaf 1 maart Edward Doornbos op als algemeen directeur van Ziengs Schoenen. Doornbos stond sinds 2016 aan het roer van de schoenenketen en heeft aangegeven een nieuwe uitdaging aan te willen gaan. 

Schneider werkte hiervoor bij Sligro als inkoopdirecteur en was negentien jaar actief bij HEMA in diverse rollen op het gebied van inkoop, franchise en e-commerce. Tot 2019 was hij country director voor HEMA Nederland. 

Doornbos was sinds 2006 actief bij Ziengs. "Ik heb de afgelopen vijftien jaar genoten van het werken in de verschillende onderdelen van het bedrijf", schrijft de afzwaaiend directeur. Het was volgens Doornbos het afgelopen jaar een forse uitdaging om het bedrijf door de coronacrisis te loodsen. "Je loopt dan niet weg, maar stroopt de mouwen op. Gelukkig wordt 2021 weer een normaler jaar. Dat maakt dat ik het nu een goed moment vind het stokje over te dragen aan Tico", aldus Doornbos. 

Ziengs Schoenen heeft 102 winkels en is Nederland actief onder de formules Ziengs Schoenen, Topmerk Schoenen, Tamaris en Ecco. Ziengs maakt onderdeel uit van de ZiRe-groep (Ziengs Retail), waar ook Scapino onder valt. 

Reacties 1


Frank Wees 19 mrt, 21:41

De heer Schneider is na zijn jarenlange Hema debakel nogal een directeurs-fetisch gekregen, dit was immers tevens zijn Hema einddoel. Ik vraag me echt sterk af of deze persoon geschikt is voor dit soort functies, zeker wanneer hij zich laat recruiten voor dit soort bedrijven.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!