Alibaba profiteert ook in vierde kwartaal van coronacrisis

De omzet van Alibaba is in het laatste kwartaal van 2020 met 37 procent gegroeid. Ondanks de positieve resultaten blijven het spannende tijden voor de webreus, aangezien de Chinese autoriteiten het bedrijf van Jack Ma momenteel onder de loep nemen. 

In de laatste drie maanden van het jaar boekte Alibaba een omzet van 221,1 miljard yuan (omgerekend 28,4 miljard euro). De winst steeg met 52 procent en kwam uit op 79 miljard yuan (10,2 miljard euro). 

Het aantal actieve klanten stond in december op 902 miljoen, een stijging van 21 miljoen ten opzichte van september 2020. Die groei heeft deels te maken met het recordaantal bestellingen op Singles Day, het verkoopevenement dat Alibaba in 2009 zelf in het leven riep. Door de coronacrisis doen consumenten van over de hele wereld hun aankopen vaker online.

Toch is het niet alleen maar feest bij Alibaba. De Chinese mededingingsautoriteit doet onderzoek naar de e-commercegigant wegens verdenking van machtsmisbruik. Ook Ant Group, het betaalbedrijf van Jack Ma, wordt onderzocht. Eind vorig jaar verdween de excentrieke ondernemer drie maanden lang van de radar, om in januari weer op te duiken bij een online conferentie
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!