Modeketen Takko vraagt staatssteun aan

Kledingketen Takko heeft een garantie aangevraagd in de vorm van een overbruggingskrediet om de coronapandemie het hoofd te bieden. Het gaat om een miljoenenbedrag, zegt interim-ceo Karl-Heinz Holland tegen diverse Duitse media. 

Takko hoopt dat het krediet 'zo snel mogelijk' wordt goedgekeurd, zodat het de banen van veertienduizend medewerkers veilig kan stellen. Alle liquide middelen zijn op dit moment opgebruikt. "Takko is een gezond bedrijf, maar na drie maanden lockdown hebben we deze steun nodig", aldus Holland. 

Het bedrijf maakt geen aanspraak op de Duitse steunpakketten, omdat de omzet meer dan 750 miljoen euro bedraagt. "Afgezien van de werktijdregeling voor onze medewerkers, is er verder geen steun geweest", legt Holland uit. 

Takko kondigde in mei vorig jaar ook al aan in zwaar weer te verkeren. Destijds werden alle rentebetalingen over de obligaties opgeschort, om zo liquiditeitsproblemen te voorkomen. De van oorsprong Duitse modeketen heeft meer dan honderd filialen in Nederland. 

Reacties 2


Dineke K 16 feb, 22:22

Maar Takko is mijn favo kledingwinkel, blijf alsjeblieft bestaan!!!


Ano Niem 17 feb, 09:21

Vragen ze dit alweer aan...
Hoezo kan iemand dit 2 a 3 x aanvragen.
En tegen t personeel zeggen ze nee t gaat goedet t bedrijf..

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!