'HEMA laat klanten en medewerkers "stukjes HEMA" kopen'

Klanten en medewerkers kunnen binnenkort 'stukjes HEMA' kopen. Dat meldt althans het burgerinitiatief KoopdeHEMA, dat naar eigen zeggen met de warenhuisketen samenwerkt.

Elk 'stukje' van de warenhuisketen bestaat uit een certificaat met een winstafhankelijk rendement. Als klankbord kunnen eigenaren van zo'n certificaat ook meepraten over bijvoorbeeld HEMA's duurzaamheidsstrategie of het assortiment. 

Persbureau ANP meldt dat de nieuwe eigenaren (Parcom en Jumbo-familie Van Eerd) en de woordvoerder van HEMA het nieuws niet kunnen bevestigen.

KoopdeHEMA heeft in de zomer van 2020 een bod gedaan op de winkelketen en wilde destijds met veel kleine aandeelhouders HEMA kopen. "De financiële structuur die we daarvoor hadden opgezet, wordt nu gebruikt om de vele fans van HEMA echt te betrekken bij het bedrijf", zegt Anna Grebenchtchikova, voorzitter van Stichting HENA, de organisatie achter KoopdeHEMA. Geïnteresseerden kunnen nu al hun geld inleggen via Nxchange. De inleg wordt omgezet in certificaten als de juridische structuur rond is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!