Steinhoff krijgt uitstel van betaling

Steinhoff International Holdings heeft uitstel van betaling gekregen. Het Zuid-Afrikaanse retailconcern dat sinds 2015 statutair gevestigd is in Nederland, gaat al sinds 2017 gebukt onder een boekhoudschandaal.

Deze week kreeg het moederbedrijf van Steinhoff bescherming tegen zijn schuldeisers. Alle andere onderdelen van het concern vallen buiten de surseance. Als bewindvoerder is Frédéric Verhoeven van Houthoff aangesteld. Steinhoff wil met alle schuldeisers in één keer tot een akkoord komen. 

In 2017 kwam aan het licht dat Steinhoff de winstgevendheid van het bedrijf opvoerde met niet bestaande orders. Daarna ging het bergafwaarts met de keten die eerder nog de grootste meubelketen van Europa was, na IKEA. Beleggers eisen compensatie voor de koersval van het concern. Zuid-Afrikaanse media melden dat Steinhoff alle claims voor 900 miljoen euro wil afkopen, een lager bedrag dan dat zo'n negentig partijen gezamenlijk eisen (9 miljard dollar, omgerekend 7,45 miljard euro).

Steinhoff beheert de formules Conforama, de Pepco Group (discountketen Poundland) en meubel- en beddengigant Greenlit Brands. Het concern heeft alleen een kantoor in Nederland, geen winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!