Overname GrandVision 'aan een zijden draadje'

GrandVision stond afgelopen maandag tegenover zijn beoogde nieuwe eigenaar EssilorLuxottica in de rechtbank. Volgens de advocaat van EssilorLuxottica hangt de overname van het moederbedrijf van Pearle en Eye Wish 'aan een zijden draadje', meldt het FD

Door de coronacrisis moest GrandVision ingrijpen door huurbetalingen op te schorten, leveranciers later te betalen en minder aan marketing uit te geven. Daarmee schond de optiekketen de afspraken die in het koopcontract staan, meent EssilorLuxottica. Bovendien zou GrandVision structureel informatie achterhouden voor zijn nieuwe eigenaar. 

GrandVision stelt op zijn beurt dat EssilorLuxottica met maar één doel een de rechtszaak aanspant: een lagere overnameprijs af te dwingen. EssilorLuxottica stelt echter dat GrandVision de zaak onnodig vertraagt. Als de overname eind juli niet rond is, moet de Frans-Italiaanse brillenreus een boete van 400 miljoen euro betalen. 

GrandVision-ceo Stephan Borchert en grootaandeelhouder HAL ontweken na de zitting de vraag of het nog goed komt tussen de twee partijen. De uitspraak van het gerechtshof is op 6 april.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!