Dat gaat mooi samen: een boekwinkel en een bar

Een boekwinkel, een tentoonstellingsruimte, een bar en een plek voor lezingen. Dat is Naïve, in de Chinese hoofdstad Beijing.

Een boekwinkel, een tentoonstellingsruimte, een bar en een plek voor lezingen. Dat is Naïve, in de Chinese hoofdstad Beijing.

Het is een initiatief van Imaginist, volgens kenners een van de bekendste onafhankelijke uitgeverijen van het land. Onder jonge lezers is het populair door het podcastprogramma Vistopia en door een literaire prijs voor aanstormend talent op het gebied van kritisch schrijven. De ruimte ademt de sfeer uit van een huiskamer, waar schrijvers en lezers elkaar kunnen ontmoeten. De ontwerpers hebben zich laten inspireren door het schrijverschap. Hoezeer auteurs ook van elkaar kunnen verschillen, over wat er belangrijk is voor het creatieve proces zijn ze het vaak wel eens. Een tafel met comfortabele stoelen, een raam met voldoende licht en verfrissende uitzichten en, jawel, een goedgevulde boekenkast. Allemaal aanwezig.

Er zijn verschillende 'kamers' ingericht, die in elkaar overlopen. Daarvoor moesten wel wat muurtjes worden weggehaald. De hoogteverschillen en de afwijkende kleuren en materialen definiëren de diverse ruimtes. Er wordt handig gebruikgemaakt van natuurlijk licht. Lezers bij het raam worden 's ochtends geholpen door de opkomende zon, 's middags dringt het licht de foyer en de galerij binnen en verlicht het de koffie- en salonruimte. O ja, bijna vergeten: er is een acht meter lange bar, waar onder meer koffies en cocktails worden gemaakt.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Meest gelezen