Lalesse Logistic Solutions ontwikkelt een gebruiksvriendelijke WCS user interface.

In een geautomatiseerd magazijn is het van groot belang dat alle componenten op de juiste manier met elkaar communiceren om zo de goederenstroom te optimaliseren, menselijke fouten in het proces te minimaliseren en een goed voorraadoverzicht te verkrijgen. Dit is precies de reden waarom Lalesse Logistic Solutions het Warehouse Control System 'LogiCS' heeft doorontwikkeld: een geavanceerd softwarepakket, voor feilloze communicatie binnen het magazijn.

In het afgelopen jaar is er een gloednieuwe en intuïtieve gebruikersinterface voor LogiCS ontwikkeld, een revolutie op de markt met een cleane en "less is more" aanpak. In combinatie met een geautomatiseerd magazijnsysteem (ASRS), zoals AutoStore, biedt het een optimale oplossing voor de toenemende eisen op het gebied van next-day-delivery in de retail, met name in e-commerce. Voor de verdere ontwikkeling van de gebruikersinterface heeft Lalesse gebruik gemaakt van meer dan 25 jaar ervaring met magazijnsoftware, diverse professionele UX-studies en de input van meerdere klanten.

Na intensief testen is de nieuwe interface in het voorjaar van 2020 voor het eerst geïmplementeerd bij een AutoStore-systeem en heeft daarmee de laatste ontwikkelingsfase doorlopen - het directe gebruik op locatie door een eindgebruiker. Na bijna een volledig jaar van operationeel succes, is het product nu 100% klaar om gelanceerd te worden. "Bij PicPac gebruiken we de nieuwe LogiCS gebruikersinterface sinds vorig jaar en ik kan verzekeren dat we ons werk niet meer zonder kunnen voorstellen. Het zorgt niet alleen voor een overzichtelijke inventarisatie, maar het zorgt ook voor een zeer efficiënte workflow op onze AutoStore picking stations" aldus Nick Los, Logistiek Manager bij PicPac BV.

'What you see is what you get': dat is het principe van deze LogiCS user interface, of het nu gaat om orderpicking, aanvullen of tellen. "De magazijnmedewerkers krijgen stap voor stap begeleiding om foutloos te werken. De juiste instructies en taken verschijnen voor de medewerker precies op het juiste moment op het scherm, in de vorm van proces foto's. In tijden waar de werkgelegenheidsdynamiek hoog is en de picking wordt gedaan door nieuwe of tijdelijke krachten is dit een groot voordeel. Binnen een paar minuten na onboarding is de medewerker volledig toegerust om aan de slag te gaan. LogiCS is echter ook een uitstekend hulpmiddel voor bestaande medewerkers, omdat het de menselijke fout aanzienlijk vermindert, door het bieden van deze grondig ontworpen stap-voor-stap begeleiding", legt Mark van de Weijer, Account Manager bij Lalesse Logistic Solutions, uit.

Klik hier voor meer informatie

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!