Nieuwe eigenaar voor schoenenmerk Birkenstock

Schoenenmerk Birkenstock komt in handen van L Catterto. De investeringsmaatschappij wordt bij de overname financieel gesteund door Groupe Arnault, de familieholding van LVMH-oprichter Bernard Arnault.

Financiële details rondom de verkoop, die nog moet worden goedgekeurd door de markttoezichthouders, zijn (nog) niet bekendgemaakt. Volgens persbureau Bloomberg zou L Catterton vier miljard dollar neerleggen voor het Duitse label.

Met de deal hopen de oprichters en broers Christian en Alex Birkenstock een groeispurt te kunnen maken met hun merk, met name in groeimarkten China en India. Ook in Europa en de Verenigde Staten wil het schoenenlabel zijn marktpositie versterken, onder meer door te investeren in e-commerce en logistiek. “In L Catterton en Financière Agache hebben we niet alleen aandeelhouders, maar ook partners gevonden, met wie we onze internationale groeiambities kunnen waarmaken”, aldus ceo Oliver Reichert. 

Birkenstock bestaat al bijna 250 jaar; het merk werd in 1774 opgericht in Duitsland. Het label staat vooral bekend om zijn brede, leren sandalen die in de jaren zestig voor het eerst werden geïntroduceerd.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!