Rotterdam scheldt huur kwijt van winkeliers

Winkeliers en horecabazen in de gemeente Rotterdam kunnen een gedeelte van hun huur terugkrijgen. Rotterdam zegt de eerste gemeente te zijn die dat doet. Dat meldt het AD.

Door de huur (gedeeltelijk) kwijt te schelden, hoopt de gemeente de ondernemers die lijden onder de coronacrisis te helpen. Voor de stad gold al een coulanceregeling waardoor ondernemers voorlopig geen huur hoefden te betalen, maar de gemeente is bang dat de winkeliers en horecazaken na de coronacrisis alsnog over de kop gaan als zij de overige achterstallige rekeningen moeten betalen. 

"Als gemeente kunnen we dit alleen regelen voor huurders van gemeentelijk vastgoed", zegt Roos Vermeij (gemeenteraadslid van de PvdA). "Maar we hopen dat commerciële verhuurders dit voorbeeld volgen en waar mogelijk ook coulant omgaan met het innen van achterstallige rekeningen."

 

Reacties 4


Joost Kriek 2 mrt, 17:04

Ben benieuwd wat de grote vastgoedbedrijven zoals Kleppiere en Marcan gaan doen.


Seb Seb 3 mrt, 08:05

Of we heropenen de winkels weer gewoon. In België bleven de cijfers zakken, zelfs na de heropening van de winkels. Solo winkelen, maximale tijd, winkelstraat richtingen aangeven, maximaal aantal mensen binnen etc werkt prima.


Machiel R 3 mrt, 09:55

@ Seb: Solo winkelen is een farce in Belgie. Geen klant die zich er aan houdt en de winkelier krijgt de boete als hij even niet aan de deur controleerd. Er zijn ook in NL te veel klanten die zich niet houden aan simpele afspraken. De controle functie mag je echt niet neerleggen bij de medewerkers in de retail. Niet eerlijk om hen de bakken met shit te laten opvangen.


Seb Seb 3 mrt, 10:47

@Machiel
Ik heb nog niet gehoord dat winkels hiervoor boetes hebben gekregen... Maar mijn grootste argument is vooral: de winkels open in België hebben niet gezorgd voor een flinke stijging besmettingen, ziekenhuisopnames etc.
Je kunt ook een 65+ verbod invoeren, aangezien zij de meest zwakke doelgroep zijn.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!