De gemeente Westland werkt samen met MKB Westland aan één grote webshop voor alle ondernemers. Het zou gaan om het grootste winkelplatform van Nederland, schrijft Omroep West

De ontwikkeling van het platform kost 250 duizend euro, waarvan de gemeente anderhalve ton bijdraagt. Met winkelinwestland.nl, zoals de website gaat heten, willen de gemeente en MKB Westland voorkomen ‘dat al het geld naar de grote winkelketens gaat’. “Maar liefst 750 winkels sluiten zich aan bij dit platform”, zegt Marjan Naaktgeboren van MKB Westland. Volgens Naaktgeboren gebeurt dit nergens anders in Nederland op deze schaal. 

Volgens wethouder Albert Abee kan de onlinewinkelstraat honderden lokale ondernemers helpen om 'een goede positie in de internetverkoop' te bereiken. Dankzij de bijdrage van de gemeente kunnen winkeliers zich het eerste jaar gratis aansluiten bij het platform, maar ook daarna levert de gezamenlijke website financiële voordelen op. Naaktgeboren: “Door het met elkaar te doen, is het gewoon goedkoper.”

De gemeente en MKB Westland verwachten dat er ook na de coronacrisis behoefte is aan een dergelijke onlinewinkelstraat. “Dit is de toekomst. Alleen een fysieke winkel voldoet niet meer. Het gaat om de combinatie.”