Westland krijgt 'grootste winkelplatform van Nederland'

De gemeente Westland werkt samen met MKB Westland aan één grote webshop voor alle ondernemers. Het zou gaan om het grootste winkelplatform van Nederland, schrijft Omroep West

De ontwikkeling van het platform kost 250 duizend euro, waarvan de gemeente anderhalve ton bijdraagt. Met winkelinwestland.nl, zoals de website gaat heten, willen de gemeente en MKB Westland voorkomen ‘dat al het geld naar de grote winkelketens gaat’. “Maar liefst 750 winkels sluiten zich aan bij dit platform”, zegt Marjan Naaktgeboren van MKB Westland. Volgens Naaktgeboren gebeurt dit nergens anders in Nederland op deze schaal. 

Volgens wethouder Albert Abee kan de onlinewinkelstraat honderden lokale ondernemers helpen om 'een goede positie in de internetverkoop' te bereiken. Dankzij de bijdrage van de gemeente kunnen winkeliers zich het eerste jaar gratis aansluiten bij het platform, maar ook daarna levert de gezamenlijke website financiële voordelen op. Naaktgeboren: “Door het met elkaar te doen, is het gewoon goedkoper.”

De gemeente en MKB Westland verwachten dat er ook na de coronacrisis behoefte is aan een dergelijke onlinewinkelstraat. “Dit is de toekomst. Alleen een fysieke winkel voldoet niet meer. Het gaat om de combinatie.”
 

Reacties 7


Lennart van den Dool 5 mrt, 10:09

Stapt de (lokale) overheid in de retail? Gaat het zich gedragen als een Venture Capitalist?
Interessante ontwikkeling...


Willem Geleijn 5 mrt, 10:48

Misschien een idee om even naar www.shopsin.nl te kijken..


Herman Loykens 5 mrt, 10:54

Goed initiatief! Jammer dat de Corona periode hiervoor noodzakelijk was, want het had al veel eerder moeten gebeuren op initiatief van MKB en betrokken gemeenten en ondernemers.
De noodzaak hiertoe, om bestaansrecht in de toekomst te waarborgen, is reeds in de eerste ontwikkelingsjaren van online retail aangegeven.
En nu vaart maken dus.....


William William@vdaplant.com 5 mrt, 10:59

Interesante ontwikkeling, wel erg belangrijk dit samen met de bestaande en nieuwe ketens te doen. Uiteindelijk hebben we elkaar nog steeds nodig en nog belangrijker , je kan elkaar versterken. Met name de effiecientie spreekt mij erg aan. Gas erop!!


Leonard Van Liere 5 mrt, 12:10

Prima initiatief, benieuwd naar de uiteindelijk uitwerking want juist online is prijsvergelijken een fluitje van een cent dus wanneer ik een strijkijzer bij de plaatselijke ondernemer wil komen dan komen ook in no time de ijzers van Bol.com/Blokker/Coolblue e.d. op mijn beeld staan. En dan....


K Roos 5 mrt, 19:54

Als Westlander trost... maar helaas kansloos initiatief tegenover de giganten.
De kracht van de lokale winkelier zit hem in specialisatie en de relatie met je klanten.... Het gemak van lokaal winkelen is vooral dat het product direct te krijgen is.


Alain Smit 5 mrt, 21:13

Warenhuis Groningen 😎

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!