Moederbedrijf achter modemerk Humanoid failliet

Moederbedrijf achter modemerk Humanoid failliet

Het moederbedrijf achter het Arnhemse damesmodemerk Humanoid is failliet. Het modelabel zelf realiseert een doorstart onder de oprichtster Sandra Harmsen - die in 2017 het merk verliet. Dat meldt RTL Nieuws

Zes jaar geleden trok Humanoid nog een nieuwe investeerder aan (Vendis) en wilde het merk de grens over - naar onder meer Scandinavië, de VS en Italië, maar door de coronapandemie kwamen die plannen tot stilstand. 

Uit de jaarrekening van moederbedrijf Alux Holding blijkt dat het eigen vermogen in 2019 negatief was. In 2020 stopte de bank met de financiering van Humanoid, omdat het bedrijf door de coronacrisis niet meer aan de voorwaarden voldeed. Het modelabel verwachtte coulance van de bank.

Later dat jaar wilde Vendis echter zijn eerste fonds ten gelde maken, vertelt marketingmanager Daan Berkhoff aan de nieuwssite. "Daarom wilde Vendis geen nieuw geld in Humanoid steken. De bank heeft daarna het krediet opgezegd, en een taxateur aangesteld om de activia te verkopen."

Het leidde vorige week tot het faillissement van de bedrijven achter Humanoid, AteliersH en Alux. Als curator is Carla Nijhuis aangesteld, zij was woensdagochtend niet bereikbaar voor een reactie. Het verkopen van de activia zorgde ervoor dat het merk Humanoid zelf een doorstart kan realiseren onder financieel directeur Maikel van den Dungen en oprichtster Sandra Harmsen, die in 2017 bij het modemerk vertrok. 

"Het is nog een onzekere periode, maar we zijn ervan overtuigd dat het goed gaat", aldus Berkhoff. "Het is fijn om Sandra weer terug te hebben als adviseur, zodat het weer een familiebedrijf wordt."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!