Audax-oprichter Jacques de Leeuw (87) overleden

Audax-oprichter Jacques de Leeuw (87) overleden

Jacques de Leeuw is afgelopen dinsdag op 87-jarige leeftijd overleden. De Leeuw is de oprichter van mediaconcern Audax, het moederbedrijf van onder meer AKO, Bruna en Marskramer. 

De Leeuw heeft Audax in 1958 opgericht en onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een concern met meer dan duizend man personeel in dienst en een omzet van ruim 250 miljoen euro. Oorspronkelijk was het vooral een mediabedrijf, maar in de laatste jaren werden steeds meer retailactiviteiten toegevoegd. Zo is het bedrijf sinds 2019 eigenaar van boekwinkelketen Bruna en werd in datzelfde jaar Marskramer overgenomen van de Blokker-familie. Een jaar eerder kocht Audax al The Read Shop. De AKO-formule viel al veel langer onder Audax.

De Leeuw is verder bekend van de introductie van de leesmap. Hij ging in 2001 met pensioen, maar bleef als grootaandeelhouder betrokken bij het bedrijf. "Het Audax zoals wij dat vandaag de dag kennen, dankt haar bestaan aan zijn (sterke ondernemersgeest en de zo kenmerkende creativiteit, durf en onafhankelijkheid die nog altijd diep in onze organisatie verankerd liggen", schrijft Audax op zijn website. 

Hubert, de zoon van Jacques, staat sinds vorig jaar aan het roer van Audax. Hij heeft het stokje overgenomen van Casper de Nooijer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!