Primark wil winkel Alkmaar sluiten

Primark wil later dit jaar de winkel in Alkmaar sluiten. De Ierse modeketen is daarover in gesprek met de ondernemingsraad, zegt een woordvoerder tegen RetailNews. Vijftig medewerkers dreigen hun baan te verliezen.

Primark spreekt van 'commerciële redenen'. Volgens de woordvoerder houdt het voorgenomen besluit geen verband met de coronacrisis. "We blijven betrokken bij Nederland en onze klanten; we hebben zwaar geïnvesteerd in ons productieaanbod en in-store-ervaring in al onze winkels, inclusief onze vier winkels in Noord-Holland - Hoofddorp, Zaandam, Hilversum en onze flagshipstore, Damrak."

Alle twintig winkels van Primark in Nederland zijn op dit moment dicht. De discounter biedt geen winkelen op afspraak aan. Primark heeft ook geen webshop. Dat kan volgens het bedrijf niet uit, zei algemeen directeur Benelux Kevin Tulip in december nog tegen RetailTrends. "Onze prijsstellingen maken van online geen optie."

 

 

Reacties 7


Bert Tinga 19 mrt, 12:17

Zou toch jammer wezen dat er weer een kledingwinkel zou gaan sluiten, midden in het centrum van Alkmaar. Met toch wel betaalbare kleding.


Marga van der Mije 19 mrt, 14:13

Dit geeft de kleine zelfstandige weer een betere kans


Serge Den belg 19 mrt, 16:26

Een groot zinkend schip?


Joost Kriek 20 mrt, 09:48

Primark heeft in Nederland meer kwaad dan goed gedaan voor het retaillandschap. Over de rug van kledingloonslaven, kinderarbeid en instortende fabrieken hebben ze veel kledingwinkels en marktkramen de nek omgedraaid. In het begin wilde iedereen een Primark in de buurt maar na enkele jaren kom je er achter dat het de doelgroep van het gebied en de koopgedrag drastisch veranderd.


Von Noot 22 mrt, 09:22

Meneer kriek moet zich even goed in gaan lezen op de website voordat ie valse beschuldigingen de lucht in slingerd die nergens op gebaseerd zijn!


Joost Kriek 23 mrt, 17:19

Volgens mij weet u zelf niet waar u over praat. Ooit van Rana Plaza gehoord? En het is niet alleen Primark hoor, andere bedrijven doen net zo hard mee. Om de paar jaar is er wel een bericht van retailer x wordt betrapt op kinderarbeid. Dan er is ophef, voor de bühne neemt men maatregelen en dan verhuist de productie weer naar een andere regio waar minder controle is. Of ze laten een deel van de collectie maken in ‘goede’ fabrieken en de rest op vreselijke plekken.


Roel vdL 25 mrt, 14:17

Joost Kriek heeft gelijk, dat is wat er al jaren gaande is maar de consumenten bepalen uiteindelijk.
Die wil niet een eerlijke prijs betalen voor een kleding stuk. Primark heeft idd veel pijn gedaan in de retail. Je ziet gelukkig iets meer berichten dat de consument het ook wel een beetje gehad heeft met Primark. Koop bij de locale en/of kleine retailer met service en aandacht voor jou als klant, tevens vermijdt de goedkope online oplichters.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!