3,5% Minder omzet voor drogisterijbranche

De drogisterijen hebben afgelopen jaar 3,5 procent minder omzet gedraaid dan een jaar eerder. De omzet kwam uit op 2,96 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeksbureau IRI Nederland. De daling wordt door kenners als trendbreuk omschreven, omdat de branche ruim een kwart eeuw jaarlijks de omzet heeft zien stijgen.

Vooral kleine, zelfstandige drogisterijen boekten mindere resultaten. Ook Etos herkent zich in de cijfers. “Het afgelopen jaar was de groei eruit”, aldus een woordvoerder. Kruidvat en DA zeggen weinig te merken van omzetdalingen. Een woordvoerder van DA vindt het wel begrijpelijk dat de cijfers voor de gehele sector negatief waren. “Behalve de achterblijvende koopkracht en onzekerheid bij consumenten over de toekomst, speelt de prijzenoorlog in de supers mee. Supermarkten hebben ook heel veel prijsacties met drogisterijproducten. Die raken ons.’’

IRI Nederland ziet wel een lichtpuntje: in de laatste maanden van 2005 presteerden de ruim drieduizend drogisterijen een stuk beter dan de maanden ervoor.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!