Rewe: Rusland is een retailparadijs

De Duitse Rewe Group wil snel uitbreiden in Rusland. De leiding van het concern heeft 100 miljoen dollar over voor het veroveren van de derde plaats in het Russische retaillandschap. Dit bedrag gaat het bedrijf investeren in een aantal overnames van bestaande formules en het bouwen van een flink aantal nieuwe winkels. Het gaat in Rusland met twee formules werken: Billa en Selgros Cash & Carry.

Onlangs heeft Rewe alleen in Moskou al achttien Sparwinkels gekocht en gerenoveerd. Behalve voor buitenlandse, hebben de Duitsers ook interesse in Russische formules te kopen. Zo heeft het bijvoorbeeld al drie Russische winkels in Sint-Petersburg overgenomen. Later dit jaar moeten nog zo’n veertig tot vijftig winkels geloven aan de kooplust van Rewe. Vooral in de grote steden, omdat de infrastructuur van het platteland nog te wensen overlaat.

Volgens een woordvoerder heeft de West-Europese markt niet genoeg groeipotentie meer. De Russische mentaliteit zou bovendien veel op de Duitse lijken, en de koopkracht stijgt er flink. De conclusie van Rewe: “Retail in Rusland is een paradijs.”

De grote internationale ambities van Rewe worden mede veroorzaakt door de tegenvallende groei in eigen land. In Duitsland groeide de omzet in 2004 met 1,1 procent, en in de andere landen met liefst 13 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!