IKEA en Mud Jeans slaan handen ineen

IKEA en het Nederlandse Mud Jeans hebben de handen ineengeslagen. Voor de Klippan-bank is een hoes ontwikkeld die voor veertig procent uit gerecyclede jeans en voor zestig procent uit duurzaam katoen bestaat.

De Klippan-bank wordt sinds 1980 verkocht, een klassieker van de Zweede warenhuisketen. De (licht)blauwe denimhoes moet hem nieuw leven inblazen. Door de stiksels en de klassieke broekzakken krijgt de bank volgens IKEA een stoere, industriële uitstraling.

Voor de productie van de hoezen worden in totaal meer dan 16 duizend gerecyclede spijkerbroeken van de voormalige RetailRookie gebruikt. Per hoes zijn twee spijkerbroeken hergebruikt, waarbij de gerecyclede vezels worden gemengd met duurzaam katoen en tot garen worden gesponnen en geweven. "Elke hoes bespaart bijna 27 duizend liter water en heeft 67 procente lagere CO2-voetafdruk in vergelijking met de standaarden in de industrie."

De hoezen (99 euro) worden in negen landen verkocht. Vanaf mei zijn ze in alle Nederlandse IKEA-vestigingen en via de website te koop. Wie in een winkel twee oude spijkerbroeken inlevert, krijgt tien procent korting.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!