Omzet Primark loopt met 3,5 miljard euro terug door lockdowns

Door de lockdowns sinds maart vorig jaar zag de Ierse kledingketen Primark zijn omzet de afgelopen twaalf maanden met drie miljard pond (3,5 miljard euro) teruglopen. Ook daalde de winst met een miljard pond. Dat blijkt uit de cijfers van moederbedrijf AB Foods.

Veel winkels van Primark moesten in de eerste lockdown van maart 2020 hun deuren sluiten. Hetzelfde gold voor de vestigingen die vanaf december afgelopen jaar dicht moesten. Doordat Primark geen webshop heeft, kon de retailer het verlies van de fysieke winkels niet online compenseren. 

Om het bedrijf te beschermen hebben sommige werknemers van Primark vrijwillig een gedeelte van hun salaris ingeleverd en zijn er geen bonussen uitgekeerd. Ook ontving het bedrijf 170 miljoen Britse pond van de overheid. Na al die maatregelen schreef het bedrijf een verlies van 21 miljoen pond in de boeken. 

In Engeland en Wales zijn de Primark-winkels inmiddels weer open. Naar eigen zeggen zijn de eerste verkoopcijfers hoopgevend. Naar verwachting is eind april 68 procent van alle filialen weer open.

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!