'Nederlanders stuurden 23 miljoen bestellingen terug'

'Nederlanders stuurden 23 miljoen bestellingen terug'

Nederlanders stuurden vorig jaar bijna 23 miljoen onlineaankopen terug. In de categorie kleding ging ongeveer een derde retour. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 3100 Nederlanders.

In totaal werd zeven procent van alle bestellingen die via internet werden gedaan deels of in zijn geheel geretourneerd. Bijna de helft (46 procent) van de online bestellers stuurde het afgelopen jaar één of meer bestellingen terug. Zij retourneerden gemiddeld bijna vier pakketjes per persoon.

Kleding, schoenen en modeaccessoires stuurde men het vaakst terug. Een derde van de bestellingen in deze categorie ging gedeeltelijk of geheel retour. Vervoermiddelen en accessoires werden in tien procent van de gevallen teruggestuurd. Daarna kwamen elektronica en huis- en tuinartikelen.

Reacties 3


Joost Kriek 23 apr, 20:00

We kunnen robots laten rijden op mars het het lukt kledingfabrikanten nog steeds niet om dezelfde maatvoering te maken. Bij de één is een S 38, bij de ander 36 en als het tegenzit is het een 34.


J. W. 22 apr, 17:44

Retouren moeten verplicht betaald worden -> dit zorgt in ieder geval voor een drempel. Beste zou zijn wanneer verzenden ook betaald gaat worden en als 'korting' gegeven gaat worden wanneer producten 'gewoon' gehouden worden.


Machiel R 22 apr, 17:34

En hoeveel hiervan is vervolgens vernietigd? Ik vrees dat we zouden schrikken van die aantallen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!