Miljoenenverlies Wibra in 2019 door Belgische activiteiten

Wibra leed in 2019 een verlies van 2,7 miljoen euro, waar een jaar eerder nog 1,3 miljoen euro winst werd gemaakt. Dat blijkt uit de onlangs gepubliceerde jaarrekening van Wibra Holding B.V.

Dat de textieldiscounter uit Epe in de rode cijfers belandde, kwam door de activiteiten in België. Daar werd een verlies geleden van ruim 4,4 miljoen euro. De omzet in België liep dat jaar ook met bijna vier miljoen terug, tot iets minder dan 54 miljoen euro. In Nederland bleef de omzet stabiel op ruim 153 miljoen euro.

Vorig jaar was voor Wibra de maat vol: de keten vroeg het faillissement aan voor de al jaren verliesgevende Belgische tak. De verliezen werden tot dat moment steeds opgevangen door de Nederlandse activiteiten, maar door de coronacrisis was dat volgens Wibra niet langer houdbaar. Wibra maakte een doorstart bij de zuiderburen: 36 van de 81 winkels gingen door. Honderden medewerkers verloren hun baan.

De verliezen in België behoren tot het verleden, benadrukt topman Bas Duijsens tegen RetailTrends. "We hebben de pijn eruit gesneden. Dit jaar gaat het een winstgevende zaak worden."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!