'Prijsvrij wil 130 reiswinkels D-reizen overnemen'

Reisbemiddelaar Prijsvrij wil bijna de helft van de reisbureaus van het failliete D-reizen overnemen. Als het bod slaagt, dan worden naar schatting 130 winkels voortgezet onder het huidige label D-reizen.

Dat zegt directeur Marc van Deursen van Prijsvrij in antwoord op vragen van het FD. Hij zegt nog vertrouwen te hebben in de kracht van reisbureaus als verkoopkanaal. Mede door de coronacrisis zal de reiswinkel met zijn deskundig advies de klant op een veilige manier aan een vakantiereis kunnen helpen, aldus Van Deursen. Ook Tui meldde eerder al interesse te hebben in een doorstart van D-reizen.

Moederbedrijf D-rt Groep, de grootste retailer in de Nederlandse reisbranche, werd begin deze maand failliet verklaard. Door de coronacrisis kwam er nauwelijks nog geld binnen bij D-reizen. Hulp uit het voucherfonds kwam volgens het bedrijf te laat. Bij D-reizen werkten zo'n 1150 mensen bij de 285 reisbureaus. De franchiseondernemingen die opereren onder de merknaam VakantieXperts vallen buiten het faillissement.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!