Minder winkels stopten in eerste kwartaal 2021

Minder winkels stopten in eerste kwartaal 2021

In de detailhandel zijn in het eerste kwartaal van dit jaar minder winkels opgeheven dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het aantal nieuwe winkels dat erbij kwam is nagenoeg gelijk gebleven. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

In totaal gaat het om 905 winkels die opgeheven zijn. In het eerste kwartaal van 2020 waren dit er nog 1325. Qua oprichtingen van nieuwe winkels is er een daling van twee procent. In het eerste kwartaal van 2020 werden er 765 winkels opgericht en in 2021 750. 

In het eerste kwartaal kwamen er daarnaast 1050 nieuwe webwinkels bij. Bij de branches met de bedrijfsoprichtingen met meer dan één werkzame persoon is detailhandel via internet goed vertegenwoordigd. De vijf branches waarin de meeste webwinkels in zijn opgericht zijn webshops in kleding, in huis- en tuinartikelen, in een algemeen assortiment non-food, in drogisterijwaren en in overige non-food.

Reacties 1


Joost Kriek 4 mei, 15:01

Ik spreek veel winkeliers in de mode en schoenen branche en die leven op de pof. Stoppen kunnen ze niet want ze zitten met o.a. met transitievergoedingen en belastingschuld. Ze gaan door tot ze failliet verklaart worden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!