IKEA slaat plank mis met stickeractie

IKEA slaat plank mis met stickeractie

Twitteraars vallen massaal over een stickeractie van de IKEA in Delft. De stickers waren bedoeld voor klanten die om medische redenen geen mondkapje kunnen dragen. Zij kregen een gele sticker - gemaakt door IKEA - aangeboden die ze op hun borst konden dragen. Veel mensen moesten bij de gele stickers echter denken aan de davidster die Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog op hun kleding moesten dragen. 

IKEA zegt de actie te betreuren en biedt online zijn excuses aan. “In IKEA Delft werden stickers aangeboden die klanten konden gebruiken in de winkel om aan te geven dat ze geen mondkapje kunnen dragen zonder hierop te worden aangesproken. Dit was op vrijwillige basis. We vinden het erg vervelend dat dit negatieve associaties oproept en zijn er gelijk mee gestopt. Onze oprechte excuses!”, aldus de Zweedse woongigant op Twitter. 

De stickeractie was alleen in Delft actief en is sinds maandag stopgezet, laat een woordvoerder weten aan het AD. “Ze zijn echt alleen in Delft uitgedeeld.” Een alternatief systeem, met stickers van mondkapjes in een andere kleur, zal er volgens de woordvoerder niet komen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!