MKB: “excessieve zorgkosten" kleine directeur

Veel zelfstandige ondernemers en directeur-grootaandeelhouders zijn dit jaar twee tot vier keer zo veel geld kwijt aan zorgverzekering. Dat blijkt uit een inventarisatie van MKB-Nederland. Het gaat hierbij om mogelijk 300.000 mensen met een inkomen tussen de 25.000 en 50.000 euro. Een zelfstandige ondernemer met een inkomen van 31.000 euro is nu 7,5 procent van zijn jaarinkomen kwijt aan zorgkosten. Voor een directeur-grootaandeelhouder is dat zelfs minstens 10 procent.

Volgens MKB-secretaris sociale zaken Karin Kuipers past deze “excessieve stijging” niet in een tijd waarin zelfstandig ondernemerschap juist zou worden gestimuleerd. “De torenhoge ziektekostenpremies zullen dubbende starters juist afschrikken om zelf een bedrijf te beginnen.”

De betreffende groep profiteert niet van verachtende maatregelen die minster Hoogervorst van Volksgezondheid heeft ingevoerd. Een voordelige collectieve polis zit er niet in, en bovendien heeft deze groep zelfstandigen en directeur-grootaandeelhouders geen recht op zorgtoeslag.

“In het kader van de discussie over lastenverlichting voor ondernemers, is specifieke lastenverlichting voor deze groep noodzakelijk en rechtvaardig”, aldus Kuipers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!