'Binnenstadbezoek nog niet op oude niveau'

Het aantal binnenstadbezoeken zit nog niet op het oude niveau van voor de coronacrisis. De versoepelingen die zaterdag ingaan, zijn volgens brancheorganisatie INretail hard nodig om dit weer recht te trekken.

De verwachting is dat versoepeling van de maatregelen in onder andere winkels en de horeca ervoor gaat zorgen dat het aantal bezoekers in binnensteden weer zal stijgen. De binnensteden telden vorige week slechts zestig procent van het aantal bezoekers in vergelijking met dezelfde week in 2019, dat blijkt uit de grote stedenmonitor van INretail die het bezoek aan dertien grotere binnensteden in ons land monitort.

Amsterdam is het hardst geraakt qua bezoekersaantallen. In de afgelopen vier weken werd daar 44 procent van het aantal bezoekers genoteerd dat in dezelfde periode in 2019 naar de binnenstad kwam. Den Haag komt op de tweede plek met 49 procent. De steden die in deze periode de meeste bezoekers zagen zijn Almere en Tilburg met 77 procent en 81 procent.

Deelnemende steden aan de monitor zijn Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Maastricht, Tilburg, Nijmegen, Arnhem, Zwolle, Groningen, Almere en Haarlem.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!