Lifestylemerk Ixxi in handen van investeerder Pieter Schoen

Lifestylemerk Ixxi in handen van investeerder Pieter Schoen

Het lifestylemerk Ixxi komt in handen van investeringsmaatschappij Shoe Investments van de Rotterdamse ondernemer Pieter Schoen. Ook enkele andere investeerders nemen een belang in de onderneming uit Den Bosch.

Ixxi werd elf jaar geleden bedacht door drie Nederlandse ontwerpers en biedt 'design aan de muur'. Met een innovatief kunststof kruisje, een gepatenteerd systeem, worden vierkante kaartjes aan elkaar gekoppeld tot één geheel. Ixxi werkt onder meer samen met het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en Universal Pictures.

Volgens de onderneming hangt bij één op de acht Nederlandse huishoudens een Ixxi aan de muur. Schoen is enthousiast en ziet kansen om de omzet de komende jaren te laten groeien naar 25 miljoen euro, vooral online. Behalve in Nederland bestellen vooral consumenten in België, Duitsland, Scandinavië en Frankrijk via internet. Via een wereldwijd retailnetwerk wordt de collectie onder meer verkocht in Australië, Hongkong, Zuid-Afrika, Korea, Chili, Italië en Israël.

Schoen is bij het grote publiek bekend als panellid van het televisieprogramma Dragons' Den, waarin hij met vier andere steenrijke zakenlieden in nieuwe bedrijven investeert. Met Shoe Investments zit hij onder meer in optiekbedrijf Charlie Temple en kredietverlener Swishfund.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!