Hoe kies je de juiste mobiele computer voor jouw noden?

Veel retailers voorzien hun werknemers van mobiele computers om dagelijks makkelijker en efficiënter te werken. Ze zijn ook handig om de klantervaring te verbeteren: je werknemers hebben meteen alle informatie bij de hand om elke klant te helpen!

Dankzij smartphones en tablets zijn we allemaal gewend geraakt aan een wereld die steeds binnen handbereik ligt. Ook in jouw winkel is dat, voor zowel je klanten als je werknemers, niet anders. Mobiele toestellen zijn hét antwoord op een aantal trends en een veranderende retailmarkt.

Forse groei in afhalingen ter plaatse
Als gevolg van de pandemie is er een sterke groei in afhalen en leveren. Bedrijven kunnen zo hun werknemers veiligstellen, terwijl ze nog steeds bestellingen verwerken. Klanten kunnen hun bestelling eenvoudig online of telefonisch plaatsen. De werknemers maken de bestellingen klaar en plaatsen ze dan op een veilige plaats buiten de winkel. Daar kan de klant zijn bestelling makkelijk afhalen. Ook wanneer de wereld niet langer op slot is, zullen klanten deze levermethode blijven verwachten. Als je wil inzetten op een goede klantervaring, is investeren in degelijke mobiele oplossingen dan ook geen overbodige luxe.

Winkels als fulfilment centra
Steeds meer retailers zoeken naar manieren om de kosten te verlagen, zonder te moeten inboeten op de klantervaring. De huur van opslagplaatsen en distributiecentra wordt niet langer gezien als een waardevolle investering. Door de pandemie veranderen meer en meer retailers hun winkels in fulfilment centra: elke werknemer met een draagbare computer kan een online bestelling uitvoeren, wat zorgt voor een snellere levering. 

Overal betalen
Tijdens de pandemie was er ook meer nood aan een vlottere en snellere doorstroom in winkels. Met het oog op de regels van social distancing moesten retailers de plaatsen waar klanten in de rij staan afbakenen en beperken. Mobiele toestellen bieden klanten meer mogelijkheden om zowel binnen als buiten de winkel veilig te betalen.


In tegenstelling tot smartphones en tablets zijn de vereisten voor draagbare mobiele computers voor bedrijven anders. Ze worden voor verschillende doeleinden ingezet en worden intensief gebruikt in een soms erg uitdagende omgeving.

Waar moet je aan denken wanneer je een mobiele computer koopt?

1. Degelijk en schokbestendig
Een degelijk toestel dat is gemaakt voor commercieel gebruik kan je makkelijk in eender welke omgeving inzetten. Kies een computer met een coverglas dat krasbestendig is. Soms moeten je werknemers ook buiten werken. Dan is een waterbestendig toestel veel meer dan een leuk extraatje.

2. Eindeloos veelzijdig
Net zoals je werknemers moet ook je mobiele computer veel verschillende taken kunnen uitvoeren.
Een veelzijdige computer kan het allemaal: van voorraad- en magazijnbeheer, tot click & collect-opties en prijzen opvolgen. Denk aan een ingebouwde camera en barcodescanner. Zo kan je producten en etiketten scannen, de inventaris controleren en kan je helpen om je dienstverlening vlot te laten verlopen om wachtrijen te vermijden. En met de geïntegreerde NFC kan je makkelijk kaarten aanvaarden voor betalingen. De M50 verander je gemakkelijk in een vast werkstation voor geavanceerdere taken van werknemers.

3. Batterijduur die de volledige shift meegaat 
Een mobiele computer die in het midden van een shift uitvalt door een lege batterij, dat zie je liever niet gebeuren. Kies daarom voor een toestel met een batterij die lang meegaat én die de gebruiker zelf makkelijk kan verwisselen. Combineer het toestel met een laadstation om meerdere batterijen tegelijk op te laden. Wanneer het ene toestel moet opladen, heb jij het andere al bij de hand!

4. Sterk platform en service van a tot z
De applicaties en besturingssystemen op je toestel moeten configureerbaar en veilig zijn. Bij voorkeur werk je samen met een partner die de volledige infrastructuur uitdenkt, en oplossingen aanbiedt in verschillende maten en vormen. Daarbij houdt hij best rekening met zowel interactieve mobiele oplossingen als vaste touchpoints in jouw winkel. Een geïntegreerd platform helpt je niet alleen om alle devices op elkaar af te stemmen, het biedt ook ingebouwde beveiligingsfuncties en zorgt op termijn voor lagere aankoopkosten.

Bovendien overweeg je best een backend-systeem dat draait op Android for Enterprise. Het is een flexibel en gebruiksvriendelijk besturingsssyteem dat is ontworpen om een groot aantal toestellen van de nodige rekenkracht te voorzien en biedt een consistente klantervaring over alle verschillende touchpoints heen.

Hou tenslotte ook rekening met de verschillende services die jouw partner kan bieden gedurende de volledige levensduur van het apparaat. Wat jij nodig hebt, kan in de loop van de tijd veranderen. Hoe flexibel is het apparaat en het servicepakket dat ermee verbonden is?

Eén toestel dat het allemaal doet
Als retailer heb je een toestel nodig dat verschillende taken kan uitvoeren, door verschillende werknemers en ongeacht de omgeving waarin ze werken. Speciaal gebouwde mobiele toestellen voor commercieel gebruik dragen op langere termijn bij aan een betere return on investment. Hun flexibiliteit, mogelijkheid tot integratie, duurzaamheid en servicepakket spelen hierin een rol. Het juiste toestel kiezen dat aan al je eisen voldoet, zorgt ervoor dat je kwaliteitsvolle service kan leveren aan je klanten en blijven ze bij je terugkomen.

Krachtig mobiel computergebruik met de Elo M50
De Elo M50 is een enterprise-grade mobiele computer dat een ergonomische oplossing biedt, klaar om in de handen van jouw werknemers te leggen. 

Met zijn robust maar elegant design en handig 5,5-inch HD Touch Display is het klaar voor elke uitdaging. Aangedreven door Android 10 en met een vervangbare batterij biedt de M50 gebruiksgemak en is hij betrouwbaar tijdens elke shift. Dankzij Elo’s geïntegreerd platform en de Android for Enterprise-oplossingen gecombineerd met EloView, kunnen we al jouw interactieve touchpoints integreren, implementatie vereenvoudigen en zowel het beheer als de beveiliging ervan verbeteren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!