Nederlanders kopen online het minst over de grens

Nederlanders kopen online het minst over de grens. Het gaat om nog geen vijftien procent van de uitgaven, ongeveer 4,3 miljard euro. Dat is veel minder dan het Europees gemiddelde van 25,5 procent.

Dat blijkt uit onderzoek van belangenorganisatie Cross-Border Commerce Europe in zestien landen. In totaal wordt er 146 miljard over de grens besteed. Luxemburgers doen meer dan tachtig procent van hun online aankopen 'cross-border', gevolgd door Ierland en Oostenrijk.

De reden dat Nederlanders relatief weinig over de grens shoppen, ligt voor de hand: al meer dan twintig jaar zijn hier sterke webshops. De onderzoekers noemen onder meer bol.com, Coolblue, Wehkamp en Albert Heijn. Zalando is het populairste cross-border platform voor fashion. Amazon.nl wordt als belangrijkste nieuwkomer genoemd.

Platformen als Zalando, Amazon en Asos zijn volgens het onderzoek goed voor ruim 43 procent van de cross-border omzet in Europa. 

Reacties 1


Sjoerd Leenders 23 jun, 10:31

Dezelfde taal spreken zal er alles mee te maken hebben dat Oostenrijk, Ierland en Luxemburg massaal shoppen over de grens. Daarnaast is het eigen aanbod ontzettend schaars in veel kleine landen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!