Flying Tiger opent weer winkels in Nederland

Flying Tiger wil de komende jaren groeien naar dertig vestigingen in ons land. Nog dit jaar moeten de eerste nieuwe filialen de deuren openen, zegt managing director Gideon Tienkamp tegenover RetailTrends.

Flying Tiger groeide in de eerste tien jaar in Nederland naar 23 locaties, maar inmiddels zijn er nog twintig vestigingen over. Te grote winkels op plekken met minder traffic werden gesloten omdat ze niet rendabel bleken. Zo gingen de filialen in Ede, Apeldoorn en Amersfoort recent dicht. De retailer is bezig zijn winkelportfolio te optimaliseren, zegt Tienkamp. “Liever ga ik voor een iets kleinere oppervlakte, zeg 180 vierkante meter, op een echte triple A-locatie in de winkelstraat.”

Tienkamp erkent dat afscheid nemen van een vestiging ‘soms zuur’ is. “Je bent dan tijdelijk weg uit een goede stad als Amersfoort. Maar we zijn daar al bezig met een nieuw pand en zullen waarschijnlijk in het derde kwartaal terugkeren.” Andere sweet spots noemt hij Maastricht, Tilburg, Zwolle en Alkmaar.

Sommige locatiekeuzes zijn gemaakt in ‘een hele andere tijd’, zegt Tienkamp. “Een tijd waarin je grotere locaties aanhuurde omdat je verwachting was dat daar in de toekomst een hogere omzet gedraaid zou worden.” Doordat grotere winkels ook hogere kosten met zich meebrengen bleken die vaak niet rendabel en hanteert Tienkamp een ‘andere tactiek’.

Lees op RetailTrends meer over de plannen van Flying Tiger.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!