Een brillenzaak met een niet-alledaags ontvangst

Waar normaliter menselijk personeel je verwelkomt als je een winkel binnenstapt, is dat bij brillenzaak Gentle Monster in het Zuid-Koreaanse Seoul wel anders. In het pas vernieuwde filiaal wachten twaalf levensgrote, natuurgetrouwe personages je op, zittend aan een lange tafel. 

Waar normaliter menselijk personeel je verwelkomt als je een winkel binnenstapt, is dat bij brillenzaak Gentle Monster in het Zuid-Koreaanse Seoul wel anders. In het pas vernieuwde filiaal in het winkelcentrum Starfield Hanam wachten twaalf levensgrote, natuurgetrouwe personages je op, zittend aan een lange tafel. 

Het is een absurd ontvangst, vooral als je ziet dat de karakters aan hun dessert zitten, een verwijzing naar de recent geopende dessertwinkel Nudake. In het hart van de winkel vind je The Probe, een grote, zespotige robot die eerder ook werd geïntroduceerd in Haus Dosan, het andere vlaggenschip van Gentle Monster in Seoul. 

De winkel is opgetrokken in beton en whitewash-muren in combinatie met lichthouten planken voor het uitstallen van de diverse brillen en andere merchandise. In het vernieuwde filiaal vind je verder kinetische installaties die verwijzen naar de chaostheorie, een gebied binnen de wiskunde. 

De vernieuwde vestiging van Gentle Monster past helemaal in de absurdistische signatuur van de brillenketen. Bekijk bijvoorbeeld deze winkel in Silicon Valley, waar de retailer een trip down memorylane neerzette. En in deze winkel spelen ezels een hoofdrol.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Meest gelezen