Drogisterijen komen met webkeurmerk

Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) komt met een keurmerk voor webshops waardoor consumenten online beter worden geïnformeerd tijdens het aanschaffen van geneesmiddelen zonder recept.

Volgens de drogistenorganisatie overschatten consumenten vaak de eigen kennis over het gebruik van de zelfzorggeneesmiddelen en lezen ze niet altijd de bijsluiter. “Daarom is er in de drogisterij altijd een nageschoolde (assistent)drogist in de winkels aanwezig voor het geven van persoonlijk advies over het juist gebruik”, aldus Jos Jongstra, directeur CBD.

Het Keurmerk Zelfzorg Online zorgt ervoor dat er tijdens het aankoopproces altijd wordt gevraagd naar de leeftijd van de klant en legt een restrictie op het aantal verpakkingen dat van hetzelfde geneesmiddel mag worden aangeschaft. Daarnaast moet altijd een opgeleide drogist beschikbaar zijn voor advies. 

De webshops worden continu gemonitord of zij aan de voorwaarden voldoen. Inmiddels hebben de webshops van Kruidvat, Etos, Plein, DA en Trekpleister het keurmerk ontvangen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!