'Veel consumenten mijden nog steeds de binnenstad'

Veel consumenten mijden nog steeds de binnenstad. Er zijn gemiddeld 31 procent minder bezoekers dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van brancheorganisatie INretail in dertien grote steden.

Winkels moesten op 15 december vorig jaar hun deuren sluiten, vanaf 3 maart werd winkelen op afspraak toegestaan. Op 28 april kon er voor het eerst weer zonder afspraak worden geshopt. In de eerste zes maanden lag de omzet gemiddeld vijftig procent lager dan in dezelfde periode in 2019, zegt INretail.

In Amsterdam, dat het moest stellen zonder de vele toeristen en dagjesmensen, was de situatie het ergst. In de hoofdstad waren de inkomsten 63 procent lager. Almere scoorde met 37 procent minder omzet nog het beste. Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven, Maastricht, Tilburg, Nijmegen, Arnhem, Zwolle, Groningen en Haarlem zaten tussen Amsterdam en Almere in.

INretail vindt dat veel winkelgebieden compacter moeten worden en wil dat de leegstand wordt aangepakt. Ook zijn er volgens de brancheorganisatie flinke investeringen nodig om de aantrekkingskracht te versterken. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!