'Ombouwen winkels levert 6500 woningen op'

'Ombouwen winkels levert 6500 woningen op'

Het woningtekort kan voor een deel worden opgelost door leegstaande winkels om te bouwen tot huizen. Dat kan de komende jaren 6500 woningen opleveren.

Dat blijkt uit een onderzoek van makelaarsvereniging NVM. "Een heel interessante én mogelijke opgave", zegt voorzitter Sander Heidinga over de transformatie van leegstaande winkels naar woningen. Tegenover een oplopend tekort aan 330 duizend woningen begin dit jaar staat volgens hem een eveneens oplopend winkeloppervlak van 800 duizend vierkante meter dat langer dan een jaar leeg staat en beschikbaar is voor een ombouwoperatie.

Een beperkende factor ziet Heidinga ook: het bestemmingsplan staat het nog lang niet altijd toe. De NVM roept gemeenten op samen met vastgoedeigenaren en makelaars op te trekken. De makelaarsorganisatie ziet dat veel gemeenten wel doordrongen zijn van de door corona versnelde veranderingen in het winkellandschap.

Eind vorig jaar bleek uit onderzoek van vastgoedadviseur Colliers International al dat in de zeventig grootste binnensteden plek is voor tienduizend nieuwe appartementen als lege winkels worden omgebouwd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!