Werkgever mag hoofddoek verbieden, maar alleen met goede reden

Werkgevers mogen het dragen van een hoofddoek op de werkvloer verbieden als zij een neutraal imago willen uitstralen. Wel moeten ze daar een goede reden voor hebben. Dat is het oordeel van het Hof van Justitie van de Europese Unie. 

Het Hof doet de uitspraak naar aanleiding van twee Duitse zaken over vrouwen die een hoofddoek wilden dragen op het werk. Eén zaak ging over een vrouw die in een drogisterij werkte. De keten wilde neutraliteit uitstralen en vroeg daarom werknemers geen tekenen van religieuze overtuiging te dragen. 

Als de werkgever goed kan bewijzen dat het verbod van een hoofddoek op de werkvloer noodzakelijk is, mag dat. Het Hof laat wel ruimte voor nationale rechters om de context van hun eigen land te laten meewegen. "Lidstaten kunnen deze uitspraak dus op verschillende manieren invullen, afhankelijk van hoe hun eigen land de vrijheid van godsdienst invult", aldus een woordvoerder van het Hof tegen NU.nl.

Naast het verbieden van een hoofddoek mogen werkgevers hun werknemers ook verbieden andere religieuze symbolen te dragen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!