Moederbedrijf MediaMarkt ziet verlies oplopen

De coronapandemie hakt er nog steeds flink in bij Ceconomy, het moederbedrijf van de elektronicaketens MediaMarkt en Saturn. Het negatief bedrijfsresultaat (ebit) steeg de afgelopen drie maanden van 45 miljoen naar 93 miljoen euro vergeleken met een jaar eerder.

De omzet steeg in bijna alle landen waar Ceconomy actief is, behalve in Duitsland en Portugal. Het thuisland kende een lange lockdown en andere beperkingen. Vooral door goede resultaten in Spanje, Italië en Turkije steeg de omzet met acht procent.

Online stegen de verkopen met 3,3 procent. De webshop was daarmee goed voor ongeveer een derde van de totale omzet. De volledige kwartaalcijfers worden 12 augustus gepresenteerd.

Reacties 1


A F 20 jul, 22:22

Aan de reacties te lezen die bij reviews worden geplaatst is dit geen verrassing. Mediamarkt wordt bekroond met een 1.3.
Slechter als dit kan bijna niet meer. De consument is zoals we kunnen lezen helemaal klaar met het slechte beleid van deze firma. Hierin scoren de vakwinkels en online shops als Coolblue een dikke voldoende en pakken de klanten af. Je kunt wel blijven schreeuwen dat je niet gek bent maar dat is de consument ook niet meer.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!