Gorillas en Flink staan niet ingeschreven bij KVK

Gorillas en Flink staan niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK) in Groningen en dat kan ze zomaar duur komen te staan. Ook in andere steden zouden beide flitsbezorgers niet staan ingeschreven. 

Dat laat woordvoerder Ron Sinnige van de KVK aan het Groningse blog Sikkom weten. Het niet navolgen van de inschrijfplicht is een economisch delict, laat de woordvoerder weten. “Dan kan je beboet worden door Bureau Economische Handhaving.” Hoe hoog de boete kan oplopen is niet bekend. 

Een juiste inschrijving moet voor de verkoop van een eerste product wettelijk geregeld zijn. Voor zowel klanten als de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is het belangrijk dat ze weten waar producten vandaan komen en met welke partij ze te maken hebben.

Gorillas laat tegenover Sikkom weten dat het is geschrokken en dat het de kwestie gaat uitzoeken. Flink heeft anoniem gereageerd op de berichtgeving, meldt Distrifood. “We zijn ermee bezig, geen idee wanneer de reactie volgt.”

Ook de flitsbezorgers die actief zijn in Amsterdam worden onder de loep genomen. De gemeenteraad wil weten wat de gevolgen zijn voor winkelgebieden, de verkeersveiligheid en het straatbeeld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!