Moederbedrijf de Bijenkorf onder de hamer

De familie achter warenhuisketen Selfridges brengt het bedrijf naar de veiling. Daar moet het bedrijf, dat ook eigenaar is van de Bijenkorf, voor minstens vier miljard pond worden verkocht, zo schrijven diverse Britse media.

Vorige maand kondigde de Weston-familie, eigenaar van Selfridges Group, al aan de warenhuisketen mogelijk te verkopen na intresse van een mogelijke koper. Nu heeft de eigenaar besloten het bedrijf te veilen. De verkoopdocumenten worden de aankomende weken naar een groep potentiële kopers gestuurd. De veiling wordt opgezet door adviseurs van de Credit Suisse-bank.

Onder Selfridges Group vallen naast de vier Selfridges-filialen in Engeland ook het Ierse Brown Thomas en Arnotts en de Bijenkorf in Nederland. De Nederlandse warenhuisketen werd tien jaar geleden onderdeel van de Britse groep.

Vorig jaar kondigde Selfridges nog aan 450 banen te moeten schrappen vanwege winkelsluitingen tijdens de lockdown. Ook miste het bedrijf de toeristen uit China en het Midden-Oosten door de pandemie. 

 

Reacties 1


K G 28 jul, 09:54

Gaat dezelfde kant op als V&D!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!