Just Eat Takeaway gewaarschuwd voor mogelijke overname

Just Eat Takeaway, het moederbedrijf achter Thuisbezorgd, kan mogelijk een overnamebod krijgen van een grotere partij. Daarvoor waarschuwt aandeelhouder Cat Rock Capital, meldt Business Wire

Cat Rock Capital bezit vijf procent van de aandelen van Just Eat Takeaway. De aandeelhouder verwijt de maaltijdbezorger slechte communicatie, waardoor beleggers het aandeel laten vallen. Het gevolg is dat de overnameprijs veel te laag is.

"Het bedrijf moet zijn investeerders beter informeren over de verwachte omvang en opbrengst van zijn investeringen. Als het transparanter wordt, komt de interesse van beleggers zo terug", zegt Alex Captain, topman bij Cat Rock. 

Ook raadt Captain aan om de strategische opties te bekijken om meer aandeelhouderswaarde te creëren. Hij raadt ceo Jitse Groen aan om de Braziliaanse en Amerikaanse tak te verkopen en meer te focussen op Europa. 

Indien Just Eat Takeaway geen actie onderneemt, is de kans aanwezig dat het bedrijf een bod ontvangt van een grote concurrent, tegen een lagere prijs dan het bedrijf waard is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!