Aantal nieuwe webshops blijft stijgen

Het aantal nieuwe webshops blijft toenemen. Het eerste halfjaar van 2021 werden er al 10.340 nieuwe onlinespelers geregistreerd. Een stijging van zeventien procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van BoldData.

Niet eerder steeg het aantal webshops zo hard in de eerste twee kwartalen van een jaar, stelt het bedrijf. 79 procent van de nieuwe webwinkels zijn eenpitters. In 2020 werden er over het hele jaar 13.675 webshops geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. 

Het totaal aantal webshops in Nederland staat nu op 72.690. 83 procent van de nieuwe onlinespelers draaien hun webshops vanuit huis. De nieuwe webwinkels in voeding groeiden het snelst met 39 procent. Ook e-commercespelers in huis- en tuinartikelen namen flink toe met 34 procent.

In de afgelopen tien jaar is het aantal webshops met 350 procent gegroeid. In 2011 waren er nog maar 13.465. In werkelijkheid zou het aantal webshops momenteel hoger moeten liggen: "Er zijn ook nog bedrijven die in het handelsregister niet geregistreerd staan als webshop, maar die wel een webshop hebben. Dit zijn vooral eigenaren van een fysieke winkel", aldus Daan Wolff van BoldData. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!