Suitsupply lijdt ruim honderd miljoen verlies

Suitsupply ziet zijn verlies flink oplopen tijdens de coronacrisis. Het bedrijf van ceo en oprichter Fokke de Jong noteerde in 2020 onder aan de streep 109 miljoen euro in het rood. Dat blijkt uit de onlangs bij de KvK gedeponeerde jaarrekening. 

Het verlies hangt samen met een omzetdaling van 39 procent. Waar het pakkenmerk in 2019 nog een omzet van 336 miljoen in de boeken schreef, bleef daar in 2020 slechts 205 miljoen euro van over. Nederland is samen met de Verenigde Staten verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van de omzet: respectievelijk achttien en 45 procent. Een jaar eerder wist Suitsupply het verlies nog flink terug te dringen naar 1,8 miljoen euro. 

De vraag naar pakken kelderde door het thuiswerken tijdens de coronacrisis. Ook het sluiten van Suitsupply-winkels wereldwijd tijdens de lockdowns droeg bij aan het opgelopen verlies.

Om de kosten te drukken heeft Suitsupply onder meer het damesmerk Suistudio uitgefaseerd. Ook heeft het bedrijf het aantal personeelsleden gereduceerd met vijf procent. Waar in 2019 nog 1365 fte werkzaam was bij het merk, waren dat er in 2020 nog 1300.

Dat ondanks het opgelopen verlies de cashflow nog positief is (25 miljoen euro), heeft mede te maken met de negenmiljoen euro aan staatssteun. Ook kreeg Suitsupply uitstel van belastingbetaling (9,6 miljoen euro). 

De Jong spreekt tegenover Quote van een 'bewogen jaar', maar kijkt optimistisch vooruit. "Er is licht aan het einde van de tunnel. En dat kunnen we ook wel gebruiken na zo'n jaar, het is natuurlijk geen sterke periode geweest." Volgens hem zijn de onderliggende resultaten beter en worden de cijfers negatief gekleurd door onder meer versnelde afschrijvingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!