Ook Action duurder door containertekort

Veel speelgoed en andere producten uit China zijn door het containertekort stukken duurder geworden. Dat zal ook de Action-klant op den duur merken, meldt RTL Nieuws. 

De discounter verwacht dat de gestegen prijzen van containervervoer en grondstoffen in de hele retail tot prijsstijgingen zullen leiden. "Voor Action geldt dat we deze situatie samen met onze leveranciers zo goed mogelijk op proberen te lossen", aldus een woordvoerder van de retailketen.

Onder meer de schaal en het volume van de inkopen zou een deel van de impact moeten 'absorberen'. De discounter zegt 'altijd de laagste prijs in de markt te blijven bieden'. 

Bij de start van de coronapandemie raakte het vervoer van en naar China ontregeld. Door de sluiting van havens kwamen zeecontainers op andere plekken terecht dan normaal. Het herstel van de handel zorgde voor een capaciteitstekort in het zeetransport, waardoor de prijzen van zeecontainers door het dak gingen. Was een zeecontainer in november nog tweeduizend dollar, deze maand is dat veertienduizend dollar. 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!