Jysk boekt recordomzet en breidt winkelbestand uit

Jysk boekt recordomzet en breidt winkelbestand uit

De Deense woonwinkelketen Jysk heeft een recordomzet van bijna 4,4 miljard euro geboekt. Ondanks gedwongen winkelsluitingen en andere beperkende coronamaatregelen viel de omzet zeven procent hoger uit dan een jaar geleden.

Vooral in Duitsland, de belangrijkste markt voor Jysk, kreeg het bedrijf het flink voor de kiezen. In het afgelopen boekjaar, dat tot 1 september liep, waren de winkels daar meer dan vier maanden dicht. In bijna alle landen waar Jysk actief is, waaronder Nederland, waren winkels tijdelijk gesloten.

Ceo Jan Bøgh is daarom zeer blij met het behaalde resultaat. Volgens hem gaven consumenten tijdens de coronacrisis meer uit aan de inrichting van hun huis en speelde Jysk ook goed in op de nieuwe situatie. Zo werd ingezet op click & collect en op onlineverkoop. De online omzet steeg met 43 procent. Ondanks de beperkende maatregelen verwelkomde Jysk 230 duizend extra klanten in de winkels.

Aan het eind van het financiële jaar had Jysk 3085 winkels, 136 meer dan een jaar geleden. De komende jaren zal dat aantal alleen maar groeien, meldt Bøgh. De winkels worden daarnaast omgebouwd naar een nieuw concept. Die operatie moet in augustus 2024 zijn afgerond. In Duitsland zijn zo'n duizend vestigingen Dänisches Bettenlager omgedoopt in Jysk.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!