'De Bijenkorf in 2040 volledig klimaatneutraal'

De Bijenkorf zegt in 2040 volledig klimaatneutraal te willen zijn, dat is tien jaar eerder dan in de Overeenkomst van Parijs is afgesproken. Ook de andere warenhuizen van Selfridges Group willen dan klimaatneutraal zijn. 

Door het ondertekenen van The Climate Pledge, mede opgericht door Amazon en Global Optimism, zegt het warenhuis zich aan dit doel te committeren. De Bijenkorf zette al eerdere stappen op weg naar een duurzamere wereld, variërend van het ondertekenen van het Fashion Pact tot het stoppen van de verkoop van cosmetica met plastic glitters en exotische huiden.

Ceo Giovanni Colauto zegt dat het creëren van een duurzame toekomst het doel is van alle grote en kleine stappen die het bedrijf de afgelopen jaren heeft gezet. “We beseffen echter dat we nóg meer moeten doen om de klimaatcrisis aan te pakken. Met de ondertekening van The Climate Pledge willen we betekenisvolle verandering op gang brengen door ons te verenigen achter een positieve, oplossingsgerichte samenwerking."


Justin Pariag, head of sustainable business van de Bijenkorf, spreekt op 7 oktober tijdens het event Changemakers in Retail. Kijk hier voor het volledige programma en tickets.

Reacties 1


michel van wijk 21 sep, 10:46

Anekdote: Komt een Aziatische (mag ook Amerikaans zijn) toerist ingevlogen naar Europa voor een weekje 'cultuur' in 4 landen (2 vluchten, 1 x trein). Doet deze toerist ook nog even snel De Bijenkorf aan voor een luxe aankoop (Europees merk, made in Azië) en vraagt natuurlijk zijn BTW retour. Volgens Gio lekker klimaat neutraal, :-)

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!