'Zalando en Vinted in top tien crossborder marktplaatsen'

'Zalando en Vinted in top tien crossborder marktplaatsen'

De crossborder e-commercemarkt in Europa was vorig jaar goed voor een omzet van 198,5 miljoen euro, exclusief reizen. Dat is een groei van bijna veertig procent ten opzichte van 2019, blijkt uit jaarlijks onderzoek van Cross-Border Commerce Europe.

Van de totale omzet uit bestedingen over de grens komt 115,4 miljard, ofwel 58 procent, van marktplaatsen. Dat is vergelijkbaar met een jaar eerder. De verwachting is dat hun aandeel doorgroeit naar 65 procent in 2021. Amazon en eBay hebben met respectievelijk 44,3 miljard en 22,8 miljard euro meer dan de helft van de Europese crossborderomzet via marktplaatsen in handen.

De drie grootste crossborder marktplaatsen die in Europa opereren zijn eBay, AliExpress en Amazon. Nieuw in de top tien is Zalando. Met een crossborderomzet van vijf miljard euro staat het modeplatform op de negende plek. Vinted klimt van de zevende naar de vijfde plek, volgens de onderzoekers een gevolg van de groeiende populariteit van c2c-commerce.

Het Nederlandse Takeaway.com staat op de veertiende plaats wat betreft crossborderomzet in Europa. Ook concurrent UberEats noteerde meer omzet van klanten over de grens en staat voor het eerst in de top tien.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!