Lego boekt recordomzet en komt met nieuwe winkelformule

Lego boekt recordomzet en komt met nieuwe winkelformule

Europa's grootste speelgoedmaker Lego behaalde in de eerste zes maanden van dit jaar een omzetgroei van 46 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. De totale omzet kwam uit op 23 miljard Deens kroon (3,1 miljard euro). 

De operationele winst kwam in het eerste halfjaar uit op 8 miljard Deense kroon (1,1 miljard euro). Dat is een stijging van 104 procent ten opzichte van een jaar eerder. De nettowinst bedroeg omgerekend zo'n 850 miljoen euro, een stijging van 140 procent. De groei dankt het bedrijf aan de versoepelingen van de coronamaatregelen, waardoor veel winkels weer open konden. Maar ook extra investeringen op het gebied van e-commerce droegen hieraan bij. 

Ook laat het bedrijf weten in de tweede helft van 2021 hard te blijven groeien en een nieuwe winkelformule te introduceren in zestig van de ruim zevenhonderd winkels wereldwijd. Deze nieuwe formule werd in juni in een flagshipstore in New York City geïntroduceerd. In deze winkel komen een digitale en fysiek ervaring meer samen. 

Lego opende in de eerste helft van het jaar zestig winkels, waarvan ruim veertig in China. In Nederland heeft Lego drie winkels: in Utrecht, Amsterdam en Leidschendam.

Reacties 1


ikke weet het 29 sep, 15:46

Nog meer winkels in China, makkelijk voor Amazon , Alibaba, kunnen ze nog meer dozen LEGO verkopen en dan vervolgens imitatie opsturen.

Kunnen ze nog een hele tijd arrogant blijven ten opzichte van de ondernemers die ze groot hebben gemaakt.
Als zelfstandige ondernemers zien, of horen wij nooit iets van deze grote firma's.
Maar helaas je hebt ze nodig, anders is het een verhaal van een bakker zonder brood.

Als ondernemer mag je noviteiten bestellen, voor de komende periode zonder dat je weet wat je gaat kopen.

Ziet u het al voor u dat u als klant in een winkel komt en zegt ik wil een cadeau hebben voor bijvoorbeeld een meisje van 8 jaar en het mag € 25,00 kosten, dat de ondernemer dan een cadeau ingepakt heeft, vervolgens zegt dat is dan € 25,00 , waarop de klant dan vraagt ... wat zit erin dan , en dan zeg je als ondernemer .. dat ziet u wel als u het geeft.
Ik denk dat je dan snel je tent kunt sluiten.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!